Gegrilde lentegroente

Kampvuurrecepten_gegrildelentegroente_groentes_dutchoven_dewildbroeders

Gegrilde Lentegroente

rick
Het is lente, dus is het tijd voor een heerlijk lenterecept. Wij hebben gekozen voor een makkelijk te bereiden recept wanneer je een grill of bakplaat hebt. Zo kan je dit recept bijvoorbeeld ook klaarmaken boven de welbekende: skottelbraai. Maar wij maken hem klaar op een gietijzeren bakplaat van Petromax. 
De lentegroentes die wij gebruiken zijn prei, wortels, witlof tomaten en knoflook. Daarbij voegen we nog heerlijke kruiden toe om er echt een fris bijgerecht van te maken. 
Dit gerecht is heerlijk om te serveren met ons Argentijnse braadstuk. 
Wij zijn benieuwd wat je van het gerecht vond. Dus mocht je hem hebben geprobeerd, laat het dan vooral weten door ons een cijfer te geven of een bericht te sturen via social media!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course Main Course, Salad, Side Dish
Cuisine Mediterranean
Servings 4 personen
Calories 75 kcal

Equipment

  • 1 grill of bakplaat

Ingredients
  

  • 2 prei
  • 6 wortelen (medium/groot)
  • 1 venkel
  • 2 witlof
  • 12 cherry tomaatjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el tijm
  • 1 el oregano
  • 6 el peterselie
  • 2 el honing
  • 1 el balsamico azijn
  • 20 ml olijfolie
  • zout en peper (naar smaak)

Instructions
 

  • Snij de groenten in grove stukken. Zo kan je de 2 prei in de lengte snijden in kwarten. De wortel kan je hetzelfde snijden en snij de venkel en grove plakken. De tomaatjes kan je halveren voordat je ze gaat gebruiken
  • Na het snijden kan je de bakplaat of de grill met zonnebloemolie invetten. Leg wanneer hij goed heet is de prei, wortel en venkel op de plaat. Bak ze aan tot ze goed bruin zijn geworden 
  • Hak ondertussen de knoflook, de tijm, oregano en peterselie
  • Grillen de groenten nu ongeveer 15 minuten? Voeg dan nu de overige ingrediënten toe aan de bakplaat
  • Blijf ze al roerend en draaiend nog een 15 minuten braden
  • Wanneer de grove groenten een krokante buitenlaag hebben kunnen ze van het vuur
  • Nu is het tijd om te genieten van de lentegroentes. Dit recept is heerlijk met een Argentijns braadstuk of rollade van ree. 
Keyword bakplaat, Dutch oven, grill, groenten, kampvuurgrill, kampvuurrecept, vega, vegan

Nog meer van het vuur

Wil jij een toffe outdoor cooking op maat boeken? Of wil je bijvoorbeeld gans en/of ree fileren met een groep vrienden?

Wij bieden toffe workshops aan op maat! Zo maken wij jouw bruiloft, feest of evenement nog specialer! 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Beantwoord de vragen hieronder en wij nemen z.s.m. contact met je op! 

Het aanvragen is geheel vrijblijvend!

Beantwoord een paar vragen