Kanelbullar met bosvruchtensaus

Kanelbullar met bosvruchtensaus

Kanelbullar of kaneelbroodjes zoals wij ze in Nederland noemen, wie vindt ze nou niet lekker? Kaneelbroodjes en Zweden zijn onlosmakkelijk met elkaar verbonden. Tijdens de wandelingen die ik met mijn vrouw vorig jaar maakte hebben we heerlijke bramen, blauwe bessen en frambozen wild kunnen plukken. Die herinnering heb ik dan weer onlosmakelijk met Zweden verbonden. En toen ik laatst nog eens door de foto's scrolde dacht ik, een kanelbullar met bosvruchten, van het vuur, dat is een pure herinnering aan Zweden. Ik hoop dat jij je tijdens het bereiden, en nog meer tijdens het eten, je even in Zweden waant, in gedachten aan een mooi meer, omringd door bossen. Eet smakelijk!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course Appetizer, Breakfast, Dessert, Snack

Equipment

  • 1 Dutch Oven of gietijzeren pan met deksel
  • 1 kleine gietijzeren steelpan

Ingredients
  

  • 1 blik Croissantdeeg
  • 60 gram ongezouten boter
  • 6 el kristalsuiker
  • 4 tl kaneelpoeder
  • 100 gram blauwe bessen
  • 60 gram bramen
  • 100 gram frambozen

Instructions
 

  • Verwarm het kleine pannetje op boven het vuur.
  • Rol het deeg uit en maak de ontstane gaatjes in de diagonale lijn dicht door in elkaar te knijpen.
  • Voeg in het voorverwarmde pannetje de boter toe en laat smelten. Als het gesmolten is voeg je de suiker en kaneel toe en roer door elkaar tot een gladde saus.
  • Snij het deeg door op de overgebleven snijlijnen tot rechthoekige plakken en besmeer met de gladde saus.
  • Rol het deeg op, snij elke rol in 4 plakken en leg het op de sluiting van het deeg in de Dutch Oven of pan met deksel.
  • Zet of hang de pan met de kaneelbroodjes boven het vuur van zo'n 180 graden (de hand kan 6-8 seconden onder de pan)
  • Kook intussen in het kleine pannetje de blauwe bessen, bramen en frambozen gaar en roer het door elkaar heen.
  • Als de kanelbullars mooi gerezen en donkerbruin zijn geworden doe je ze op een bordje en kan je de eventueel overgebleven botersaus er overheen doen.
  • Schenk de bosvruchtensaus over de broodjes en decoreer met wat extra bosvruchten.
Keyword Dutch oven, gietijzer, kampvuurgerecht, kampvuurrecept, pan, vega

Nog meer van het vuur

Wil jij een toffe outdoor cooking op maat boeken? Of wil je bijvoorbeeld gans en/of ree fileren met een groep vrienden?

Wij bieden toffe workshops aan op maat! Zo maken wij jouw bruiloft, feest of evenement nog specialer! 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Beantwoord de vragen hieronder en wij nemen z.s.m. contact met je op! 

Het aanvragen is geheel vrijblijvend!

Beantwoord een paar vragen