Koken boven het vuur
Workshop outdoor cooking
Het eten proeft zo veel lekkerder wanneer je het met passie en liefde hebt klaargemaakt. Maar wist je dat het nog lekkerder smaakt wanneer je het buiten bereid?
Daarom hebben wij de nieuwe workshop outdoor cooking gelanceerd! Dit is een workshop waarbij je zelf je gerechten boven het kampvuur leert klaarmaken. Maak een kampvuuroven met de dutch oven, grill een braadstuk van ree en eetbare wilde planten op de bakplaat en ontdek hoe je een grondoven kan maken.
Ook leer je tijdens deze workshop vuur te maken met een fire steel!

Informatie over deze workshop
'Informatie op een rij'
Deze workshop organiseren we omdat we altijd veel vragen krijgen over de materialen die we gebruiken. Koffie boven het vuur met een percolator, hoe gebruik ik de dutch oven het beste? Wat is het beste merk grillplaat? En nog veel meer van zulke vragen..
Tijdens deze workshop/cursus leer je het allemaal van A tot Z. We beginnen de dag met het maken van je eigen vuurtje met een firesteel. Hierna ga je aan de slag met het voorbereiden van je eigen gerechten. Er zullen (oven)heerlijke gerechten tussen zitten die de hele dag nodig hebben.
We maken volgens eeuwenoude tradities een grondoven. Je zal visgerechten grill om je vingers bij af te likken en je leert vlees te bereiden zoals zelfs die buurman dat niet kan!
Zit jij graag met een stok en marshmallows bij het vuur? Dan mag jij het kampvuurtoetje bereiden. psst.. wat vind jij lekkerder Luikse waffels of een appeltaart uit de Dutch oven?
Datum 2023:
- 25 november (11:00 – 19:00)
- Leren vuur maken
- Uitleg over verschillende kampvuur materialen
- Outdoor cooking workshop (met seizoensgerechten)
- Koken op het vuur op traditionele wijze
- 99,- (inclusief lunch)
- Maximum aantal personen = 15
- Instructies van wildexpert
- Outdoor cooking workshop
- Drankje tijdens het avondeten
- Koffie/thee
- Lunch & wildproeverij
- Vervoer naar locatie
- Lunteren (Een boslocatie op de Veluwe)
Andere Workshops
Dit zijn andere workshops die wij aanbieden

Workshop Gans
Leer je eigen gans uitbenen en bereiden boven het kampvuur, met grill & Dutch Oven
Datum: 5 juni
Tijd: 16:00 - 19:00
Max deelnemers: 15

Workshop Ree
Leer hoe je ree kan villen en uitbenen. Met kampvuurbereiding en verschillende gerechten
(1 ree per 5 deelnemers)
Datum: 12 september
Tijd: 14:00 - 20:00
Max deelnemers: 15

Outdoor Cooking (Vlees/Vis)
Gedurende een hele dag laten wij verschillende kooktechnieken zien voor boven het kampvuur.
Datum: 13 september
Tijd: 12:00 - 20:00
Max deelnemers: 15
Wat vonden anderen van ons?




