Het is lente, dus is het tijd voor een heerlijk lenterecept. Wij hebben gekozen voor een makkelijk te bereiden recept wanneer je een grill of bakplaat hebt. Zo kan je dit recept bijvoorbeeld ook klaarmaken boven de welbekende: skottelbraai. Maar wij maken hem klaar op een gietijzeren bakplaat van Petromax. De lentegroentes die wij gebruiken zijn prei, wortels, witlof tomaten en knoflook. Daarbij voegen we nog heerlijke kruiden toe om er echt een fris bijgerecht van te maken. Dit gerecht is heerlijk om te serveren met ons Argentijnse braadstuk. Wij zijn benieuwd wat je van het gerecht vond. Dus mocht je hem hebben geprobeerd, laat het dan vooral weten door ons een cijfer te geven of een bericht te sturen via social media!
Snij de groenten in grove stukken. Zo kan je de 2 prei in de lengte snijden in kwarten. De wortel kan je hetzelfde snijden en snij de venkel en grove plakken. De tomaatjes kan je halveren voordat je ze gaat gebruiken
Na het snijden kan je de bakplaat of de grill met zonnebloemolie invetten. Leg wanneer hij goed heet is de prei, wortel en venkel op de plaat. Bak ze aan tot ze goed bruin zijn geworden
Hak ondertussen de knoflook, de tijm, oregano en peterselie
Grillen de groenten nu ongeveer 15 minuten? Voeg dan nu de overige ingrediƫnten toe aan de bakplaat
Blijf ze al roerend en draaiend nog een 15 minuten braden
Wanneer de grove groenten een krokante buitenlaag hebben kunnen ze van het vuur
Nu is het tijd om te genieten van de lentegroentes. Dit recept is heerlijk met een Argentijns braadstuk of rollade van ree.