OVER DE WILDBROEDERS

'Wij hebben elkaar buiten leren kennen'

Tijdens een Hike op de Veluwe in 2022 leerden wij elkaar kennen. In de avonduren raakten we niet uitgepraat over de natuur, wild en natuurlijk koken boven het vuur. 

Nog geen jaar later draaiden we onze eerste wild workshop. We zijn in korte tijd echte buiten vrienden geworden.

Zien we jou bij het kampvuur?

Albert en Rick 

Dit is wildbroeder Albert

'Ik wil spelen met vuur'

Het vuur voor het buiten koken is bij mij gaan branden rond 2016. In de tuin, een klein vuurtje, een tomahawksteak, wat groenten en dat caveman-style bereiden. Dat smaakte letterlijk naar meer en er kwam een keramische BBQ. De ontwikkelingen in de BBQ-wereld volgden elkaar snel op wat resulteerde in het bedienen en controleren van de temperatuur met je telefoon. Voor mij gaf dat het gevoel dat de jus er af ging, ik wou spelen met vuur, zelf leren controleren en zo kwam het koken op houtvuur om de hoek.

Tijdens hike-tochten met mijn vrouw en/of vrienden werd het vuur nog meer aangewakkerd. Het gevoel van “terug naar toen”, zelf voor je eten, koffie, soepie echt moeten werken gaf mij voldoening. Waarom dat niet zelf je vlees leren verwerken tot mooie gerechten? En zo ging mijn zoektocht naar die kennis verder en zie hier, een paar jaar later, wil ik mijn kennis met jullie delen!

Dit is wildbroeder Rick

'Het liefst ben ik buiten'

Mijn passie voor the outdoors en buiten koken is ontstaan toen ik klein was. Samen met mijn ouders wandelingen maken in de bergen en zondagen struinen door het bos. Als Adhd’er ontdekte ik graag de wereld, en was ik altijd lekker actief bezig.

In 2019 ben ik 2,5 jaar gaan reizen met mijn vrouw in o.a. een camper, maar ook met de backpack. In deze periode ben ik begonnen met @ik.wil.hiken mijn eigen outdooronderneming.

In 2022 ontmoette ik Albert en gelijk wist ik dat het goed zat. We deelden dezelfde passie en waar Albert ontzettend veel kennis had over wild en outdoor cooking. Wist ik inmiddels hoe je een eigen onderneming opstartte en ervoor kon zorgen dat het een vliegende start maakte. Zo sloegen we de handen in één en ontstond al snel De Wildbroeders.

Contact:

Telefoon: +316 25 00 44 56
Mail: Info@dewildbroeders.nl
Instagram: @dewildbroeders
De Wildbroeders
De Gaasp 2
8032 CP Zwolle

Wil jij een toffe outdoor cooking op maat boeken? Of wil je bijvoorbeeld gans en/of ree fileren met een groep vrienden?

Wij bieden toffe workshops aan op maat! Zo maken wij jouw bruiloft, feest of evenement nog specialer! 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Beantwoord de vragen hieronder en wij nemen z.s.m. contact met je op! 

Het aanvragen is geheel vrijblijvend!

Beantwoord een paar vragen