Kampvuur recepten
De recepten hieronder variëren van Vega tot Wild, en van dutch oven tot grill...
Ree Bourguignon (stoofpot)
Ree Bourguignon wordt ook wel een stoofpot van ree genoemd. Voor dit gerecht gebruik je de poulet van de ree. Dit wordt gesneden uit de nek en schouder van de ree. Er zitten in dit gedeelte meer aderen, hierdoor is het vlees perfect om een stoof mee te maken. Wij maakten….
Argentijns braadstuk (wild)
De inspiratie voor dit gerecht is ontstaan door de Argentijnse keuken. Zo komen er heerlijke wildgerechten uit de Argentijnse keuken die op een natuurlijke manier worden bereid. Dit betekent dat het vlees wordt bereid zonder te veel toevoegingen....
Gegrilde lentegroente
Het is lente, dus is het tijd voor een heerlijk lenterecept. Wij hebben gekozen voor een makkelijk te bereiden recept wanneer je een grill of bakplaat hebt. Zo kan je dit recept bijvoorbeeld ook klaarmaken boven de welbekende: skottelbraai. Maar wij....
Reerug met Cantharellen
Het is herfst! Het is nat en waait, deze tijd van het jaar is de ultieme tijd voor paddenstoelen en wild. Je zal denken aan een stoofpot maar deze keer maken we een mooi delicaat gerecht waarbij je je vrienden of familie gaat verrassen.
Zweedse Kaneelbroodjes
Kanelbullar of kaneelbroodjes zoals wij ze in Nederland noemen, wie vindt ze nou niet lekker? Kaneelbroodjes en Zweden zijn onlosmakkelijk met elkaar verbonden. Ze zelf maken is ontzettend makkelijk!
Iedere twee weken een nieuw kampvuur gerecht ontvangen?
Schrijf jezelf in voor de receptenlijst
Gepofte Aardappelen (vega)
De gepofte zoete aardappel is een klassieker bij het buiten koken. Aardappel en dus ook de zoete aardappel is uitermate geschikt om te poffen. Zoete aardappel bevat geen zetmeel maar inuline wat langzamer verteerd. Tijdens het poffen laten we de aardappel garen in zijn eigen vocht.
Ree rollade (wild)
Rollade, of Roulade zoals de Fransen het noemen en wat "opgerold stuk vlees" betekend. Een rollade kan eigenlijk het hele jaar door gegeten worden. Aan de hand van kruiden kan je de rollade wat meer naar het seizoen brengen. Donkere of winterse kruiden maken hem geschikt voor de winter en met frisse kruiden trek je hem wat meer naar de zomer toe.
Gegrilde lentegroente
Groenten zijn altijd een hit tijdens het buiten koken. We moeten zorgen dat we ook onze vitamines binnen krijgen! Het is niet altijd vlees wat de klok slaat. Tijdens onze workshops of evenementen zorgen wij altijd dat er de Hollandse AGV (Aardappels, Groente en Vlees) op het menu staan. Daarom een mooi recept van gegrilde groenten met eventueel een mooie pluk mozzerella!