Gepofte zoete aardappel met kruidenboter
Albert van Den BoomDe gepofte zoete aardappel is een klassieker bij het buiten koken. Aardappel en dus ook de zoete aardappel is uitermate geschikt om te poffen. Zoete aardappel bevat geen zetmeel maar inuline wat langzamer verteerd. Tijdens het poffen laten we de aardappel garen in zijn eigen vocht. Het poffen doen we niet op een roosten boven het vuur maar we leggen de in aluminiumfolie gewikkelde zoete aardappels zo in het vuur. Op deze manier houden we ons rooster vrij voor andere gerechten en maken we optimaal gebruik van de hitte van onze kolen! We serveren dit heerlijke bijgerecht met een (huisgemaakte) kruidenboter
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course Main Course, Salad, Side Dish
Cuisine American, Mediterranean
Servings 4
Calories 770 kcal
Equipment
- 1 Aluminiumfolie
Ingredients
- 4 Stuks zoete aardappel gelijke grootte
- zout en peper naar smaak
- 4 Eetlepel kruidenboter
Instructions
- Wikkel de zoete aardappel met schil goed in aluminiumfolie.
- Draai na elke 10 minuten de zoete aardappels een kwartslag en doe dit in totaal 4 keer.
- Na 40 minuten zal de zoete aardappel zacht aanvoelen en kan je hem uitpakken uit de aluminiumfolie.
- Snij de zoete aardappels in de lengte door en lepel de binnenkant er uit met een lepel.
- Voeg aan de uitgelepelde zoete aardappel wat zout en peper toe.
- Serveer de zoete aardappel met de kruidenboter.
Keyword aardappel, cavemanstyle, kampvuurrecept, poffen, vega, vegan, zoeteaardappel