Argentijns braadstuk
rickDe inspiratie voor dit gerecht is ontstaan door de Argentijnse keuken. Zo komen er heerlijke wildgerechten uit de Argentijnse keuken die op een natuurlijke manier worden bereid. Dit betekent dat het vlees wordt bereid zonder te veel toevoegingen. Een beetje rozemarijn en knoflook is voor een perfect braadstuk al voldoende. Het braadstuk dat je gebruikt is afkomstig uit de rug van de ree. Dit is een exclusief stuk vlees dat je op een mooie manier kan bereiden. Wij kozen voor een bijpassende wilde chimichurri van daslook, rozemarijn limoen en rodewijn azijn. Heb je genoten van dit recept? Laat het vooral weten aan ons. Wij vinden het altijd leuk om te horen als er mensen zijn die met onze recepten zijn gaan koken!
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Rusten van braadstuk 15 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Servings 4 personen
Calories 166 kcal
Equipment
- 1 Dutch Oven
Ingredients
Argentijns braadstuk
- 400 gram braadstuk
- 100 gr roomboter
- 2 tenen knoflook
- 1 el rozemarijn
Wilde Chimichurri
- 60 gr daslook
- 30 gr rozemarijn
- 1 limoen
- snuf chilipoeder
- Rode wijn azijn (naar smaak)
- Peper en zout (naar smaak)
Instructions
Argentijns braadstuk
- Hang de dutch oven dicht boven de kolen zodat er voldoende hitte ontstaat voor het braden
- Voeg 100 gram roomboter toe wanneer de dutch oven heet is geworden, voeg ook gelijk het braadstuk toe
- Plet de twee knoflook tenen en voeg ze toe aan het recept
- Voeg ook de rozemarijn tegelijk toe met de knoflook
- Nadat het braadstuk aan beide kanten is aangebraden constant met het boter overgieten. Gedurende het braden blijven omdraaien.
- Wanneer het braadstuk een kern van ongeveer 60 graden heeft bereikt kan je hem van het vuur halen
- Laat het braadstuk nu nog 15 minuten rusten onder aluminium folie
- Voor het serveren snij je de braadstuk in plakken van 2 centimeter en serveer je het met wilde chimicurri
Wilde Chimichurri
- Snij de daslook en rozemarijn fijn, doe ze samen in een kom met het sap van een limoen.
- Voeg hier vervolgens chilipoeder, zout en rode peper aan toe
- Nu kan je alle ingrediënten door elkaar mixen
- Voeg als laatst naar smaak nog rode wijnazijn toe
- Voeg dit toe aan het braadstuk, en: EETSMAKELIJK!
Keyword bushcraft, Dutch oven, kampvuurgerecht, kampvuurrecept, ree, vlees van ree, winter