Met respect voor het dier
Workshop gans
Wil jij leren hoe het is om een gans uit te benen en te verwerken? Tijdens deze workshop ga je met je eigen gans aan de slag in de buitenlucht op de Veluwe.
Na het succes van onze vorige workshop gans villen en uitbenen, was het tijd voor een nieuwe data. Tijdens deze een-daagse cursus gans leer je van alles over dit dier. Waarom jagen wij gans in Nederland? Hoe zit de jacht in elkaar? Maar vooral hoe kan je gans het beste uitbenen en bereiden boven het vuur?

Informatie over deze workshop
'Informatie op een rij'
Tijdens deze workshop ga je aan de slag met je eigen gans. Maar voordat je begint leer je meer over de jacht in Nederland. Wat zijn de jachtgebieden, wanneer wordt er op gans gejaagd en vooral waarom!?
Aan de slag! Jij krijgt je eigen gans en samen met wildexpert Albert ga je de gans van A tot Z uitbenen. Van borst tot de poten. Vervolgens kan je de helft van de gans meenemen naar huis. De andere helft gaan we in het tweede gedeelte van de workshop bereiden boven het vuur.
Op ambachtelijke wijze en met gebruik van seizoensgroenten gaan we de gans klaarmaken. Je leert precies welke materialen je kan gebruiken voor een heerlijk outdoor cooking gerecht. We maken gebruik van de traditionele dutch oven, maar ook van de grill en de bakplaat. Dit alles boven het open vuur.
Albert is specialist op gebied van uitbenen en bereiden van wild. Rick zal vertellen over de leefwijze van de gans. En geeft je achtergrond over de jacht..
Een koelbox of -tas is handig om mee te nemen, dit is om jou gans zo koel mogelijk te houden.
Datum 2023:
- 11 november (16:00 – 19:00)
- Uitbenen en verwerken van gans
- Uitleg over de jacht
- Outdoor cooking workshop (met seizoensgerechten)
- 99,- (inclusief je eigen gans)
- Maximum aantal personen = 15
- Gans
- Instructies van wildexpert
- Outdoor cooking workshop
- Drankje tijdens het avondeten
- Koffie/thee
- Vervoer naar locatie
- Lunch
- Lunteren (Een boslocatie op de Veluwe)
Meer van de wildbroeders
Dit zijn andere workshops die wij aanbieden

Workshop Gans
Leer je eigen gans uitbenen en bereiden boven het kampvuur, met grill & Dutch Oven
Datum: 11 november
Tijd: 16:00 - 19:00
Max deelnemers: 15

Workshop Ree fileren
Leer hoe je ree kan villen en uitbenen. Met kampvuurbereiding en verschillende gerechten
(1 ree per 5 deelnemers)
Datum: Binnenkort nieuwe data's online
Een workshop organiseren met een eigen groep? Vraag naar de mogelijkheden

Outdoor Cooking (Vlees/Vis)
Gedurende een hele dag laten wij verschillende kooktechnieken zien voor boven het kampvuur.
Datum: 25 november
Tijd: 12:00 - 20:00
Max deelnemers: 15
Wat vonden anderen van ons?




