Met respect voor de natuur
Workshop ree
Wil jij leren hoe het is om een ree te villen en uitbenen? Gedurende deze workshop leren wij je in de buitenlucht alles over het ree.
Na het succes van onze vorige workshop ree villen en uitbenen, was het tijd voor een nieuwe datum. Tijdens deze een-daagse cursus leer je met respect voor de natuur fileren. Na het uitbenen zullen we ree op traditionele wijze bereiden boven het kampvuur. Dit doen we in Dutch-oven’s en boven grill- en bakplaten.

Informatie over deze workshop
'Informatie op een rij'
Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met het villen en uitbenen van ree. Daarnaast leer je welke onderdelen je het beste kan gebruiken voor welke recepten. We nemen gedurende deze cursus/workshop een aantal mooie voorwerpen mee ter inspiratie. Denk aan een schoongemaakte huid van een ree, maar ook de imposante kop.
Albert is specialist op gebied van uitbenen en bereiden van wild. Rick zal vertellen over de leefwijze van de ree. Maar ook wat je nog meer kan doen met delen zoals: ‘pezen, huid en botten’
Er zal waarschijnlijk vlees van de ree overblijven na de workshop. Dit wordt verdeeld over alle deelnemers. Een koelbox of -tas is handig om mee te nemen.
Datum 2023/2024:
- Binnenkort komen er nieuwe data’s online
- Workshop voor een eigen groep? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden…
- Villen en uitbenen van ree
- Uitleg over pezen, huid, botten
- Outdoor cooking workshop (met seizoensgerechten)
- 139,- (inclusief 1 ree p/5 personen)
- Maximum aantal personen = 15
- Ree
- Instructies van wildexpert
- Outdoor cooking workshop
- Drankje tijdens het avondeten
- Koffie/thee
- Reeproeverij gedurende de workshop
- Vervoer naar locatie
- Lunch
- Lunteren (Een boslocatie op de Veluwe)
Andere Workshops
Dit zijn andere workshops die wij aanbieden

Workshop Gans
Leer je eigen gans uitbenen en bereiden boven het kampvuur, met grill & Dutch Oven
Datum: 5 juni
Tijd: 16:00 - 19:00
Max deelnemers: 15

Workshop Ree
Leer hoe je ree kan villen en uitbenen. Met kampvuurbereiding en verschillende gerechten
(1 ree per 5 deelnemers)
Datum: Binnenkort nieuwe data's online

Outdoor Cooking (Vlees/Vis)
Gedurende een hele dag laten wij verschillende kooktechnieken zien voor boven het kampvuur.
Datum: 13 september
Tijd: 12:00 - 20:00
Max deelnemers: 15
Wat vonden anderen van ons?




